אלא אם כן אתם אושיות רשת שצמחו באינטרנט וגם אז יש מקרים בהם אתם מתמקדים רק בערוץ אחד כמו יוטיוב או אינסטגרם או שאתם פוליטיקאים, אז סביר להניח שלא השקעתם מספיק תשומת לב בניהול המוניטין שלכם ברשת. ברוב המקרים אין לכך חשיבות רבה מדי, אך במידה וישנם גורמים המעוניינים לפגוע בשם שלכם אז פה כבר יכולה להיות בעיה. כפי שכתבתי בעבר תמיד עדיף ניהול מוניטין חיובי כמניעה. אך אם כבר נקלעתם לבעיה סביר להניח שאתם נמצאים בשלב בו אתם זקוקים לדחיקת איזכורים שליליים בגוגל. האמת שניהול מוניטין בגוגל זה לא רק לעשירים – אם עושים זאת נכון ויש לכם את האפשרות לייצר את התוכן הנכון מדובר בהשקעה יחסית קטנה וגם משתלמת בטווח הארוך.

דוגמאות של העדר ניהול מוניטין לבכירים ואנשי עסקים

1. באופן מפתיע, אפילו אנשים מתחום התקשורת שמייצרים לא מעט תוכן מקוון, לא בהכרח מחפשים את עצמם בגוגל ואם הם כן מחפשים אז לא בהכרח שהם יודעים לבצע ניהול מוניטין בגוגל בצורה מוצלחת מה שגורם להם להיתקע עם אזכורים שליליים שמכפישים אותם ומושכים יותר ויותר אנשים להמשיך להקליק עליהם, מה שגורם להם להינעץ יותר חזק וגבוה בדפי התוצאות בגוגל.
בציבוריות הישראלית ישנם לא מעט מקרים של אנשי ציבור ופוליטיקאים שדף התוצאות שלהם בגוגל הוא בעייתי בלשון המעטה. אחד המפורסמים ביניהם הוא כנראה נשיא המדינה לשעבר משה קצב שמורשתו בגוגל כנראה לא השתפרה מאז המקרה

2. אך לא מדובר רק בנאשמים מורשעים, לעיתים מדובר באנשי ציבור הנמצאים בשלב החדשות בלבד, כמו לדוגמא ראש העיר שלי – רמי גרינברג (כן, למי ששואל אני מקדם אתרים מפתח תקווה 😊 )

גם ראשת העיר של קבוצת הכדורגל האהובה עלי אינה מצטיינת בניהול המוניטין שלה בגוגל כמו בכירים או אנשי עסקים אחרים

3. ואם אנחנו כבר בענייני ספורט אז שוב שמות שכיכבו בשלב החשדות בלבד אך החותם בגוגל נשאר כמו מיכה דור

ויש כאלו שאפילו לא נחשדו כמו שדרן הספורט משה פרימו המייצר לא מעט תוכן לרשת ועדיין סובל משני איזכורים בעייתים בדף התוצאות הראשון בגוגל

4. גם מוניטין בגוגל של אנשי עסקים יכול להיפגע כתוצאה מתחקיר או פרסום כזה או אחר


כמובן שגם מותגים יכולים להיפגע מתחקירים והדבר עלול להשפיע על הנראות של המותג בגוגל

אביטל פרדו, יזם ואיש עסקים עם דף תוצאות לא מחמיא בגוגל בחיפוש השם שלו

רונית בודו, רואת חשבון מצליחה ומשגשגת ללא ניהול מוניטין של ממש

5. אך אם נחזור לרגע לאנשי ציבור אז יש לקחת בחשבון כי רצוי שגם מקורבים הנמצאים בתוך העשייה ינהלו היטב את המוניטין שלהם בגוגל כדי למנוע מאיזכורים שליליים להידבק ולהשתלט על דף תוצאות החיפוש של השם שלהם. זה יכול להיות אשת/בעל ראש עיר

וזה יכול להיות מנכל עירייה

כמה עולה ניהול מוניטין בגוגל?

התשובה כמו במקרים רבים בקידום אתרים היא תלוי – אם מדובר רק בשם האדם שאותו רוצים לנקות, קיים איזכור שלילי אחד או שניים ואם לאותו אדם ישנם נכסים ברשתות חברתיות אז סביר להניח שהתקציב יהיה באיזור 2500-3500 ש"ח לחודש, לתקופה של מספר חודשים. אך אם מדובר באיזכור שלילי שהוא התוצאה הראשונה בגוגל או במספר רב של איזכורים באתרי חדשות רבים או לחלופין העדר מוחלט של נכסים דיגיטליים שאת כולם יש לבנות מאפס אז התקציב יכול להגיע גם ל6,000 – 8,000 ש"ח בחודש. חשוב לעושת איבחון ראשוני ותיאום ציפיות לפני שמתחילים בתהליך וכמה שתעשה יותר עבודה של ניהול מוניטין חיובי כך ניהול המוניטין ודחיקת התוצאות השליליות תהיה זולה יותר.

ניהול מוניטין לבכירים ואנשי עסקים – שורה תחתונה:

בין אם אתם אנשי ציבור או אנשי עסקים, ידוע כי טוב שם טוב משמן טוב ולכן בדיוק כפי שאתם מקפידים למתג את החברה שלכם או את המפלגה או העשייה שלכם, כך חשוב שתקדישו משאבים לבניית מוניטין חיובי לשם שלכם ושל הקרובים שלכם המעורבים בעשייה ציבורית/עסקית עם נגיעה תקשורתית.
לרוב מדובר בסדרת פעולות פשוטה המחייבת אמנם להחזיק מספר נכסים דיגיטליים אך אלו ניתנים להקמה ותחזוק יחסית בקלות וכמו בכל דבר בחיים המניעה היא הרבה יותר זולה ואפקטיבית מאשר טיפול לאחר משבר.
מוזמנים לפנות אלי בכל סוגיה הקשורה לניהול מוניטין בגוגל. אשמח לייעץ וגם לבצע עבורכם.

תנו לניסיון לעבוד עבורכם:

אשמח לעזור לאתר שלכם להגיע למקומות הראשונים בגוגל, כדי שתוכלו לקבל יותר טראפיק של אנשים שמחפשים את הפתרונות שלכם, ולבנות מהאתר שלכם נכס מניב, באמצעות השיטה שבה אני מלווה עסקים ב 17 השנים האחרונות. לפגישת ייעוץ ראשונית =>