פעמים רבות אני נשאל על מחיקת תוצאות חיפוש מגוגל או מה ניתן לעשות עם איזכורים שליליים? האמת שלא הרבה. קודם כל אני ממליץ מאוד לדאוג לבנות מלכתחילה ניהול מוניטין חיובי בגוגל – כזה שימנע את האזכורים השליליים או התוצאות הבעייתיות מלהתקבע. אך אם לא עשינו זאת עלינו להתמודד עם תוצאות חיפוש בעיתיות. אם מדובר בהכפשה ללא ביסוס, עין הרע או דברי שטנה אז ייתכן וניתן לפנות לגוגל עצמה ורצוי דרך עורך דין שמתמחה בכך. במקרים לא רבים הם מסכימים להוריד דפים מתוצאות החיפוש. אפשרות אחרת היא במידה ותוצאות החיפוש שרוצים למחוק הן כתבות מתוך אתרי חדשות או אתרים בהם ניתן לפרסם כתבה ממומנת אז אפשר לנסות לקנות כתבה יותר מושקעת ולכתוב אותה טוב יותר עבור גוגל לביטוי המדובר כך שהכתבה החדשה תחליף את הישנה מאותו דומיין בתוצאות החיפוש.
במקום מחיקת תוצאות חיפוש מגוגל – דחיקת תוצאות
השיטה המקובלת ובטוחה יותר היא לקדם אתרים שונים – בין אם מדובר על נכסים ברשתות החברתיות או אתרי תוכן או אתרי חברה שונים לאותו ביטוי, כך שתוצאות החיפוש השליליות ידחקו מהדף הראשון ואולי אף מהשני, כך שאף אחד לא יוכל להגיע אליהן. לא מדובר במחיקה בפועל של תוצאות שליליות אלא בדחיקתן מעיני הגולשים. לרוב מדובר בתהליך שאורך מספר חודשים ואף יותר מכיוון שהוא מחייב בנייה או חיזוק של אתרים רבים ואז קידום שלהם עבור אותו ביטוי או סדרת ביטויים הרלוונטיים ללקוח.
מחיקת תוצאות חיפוש שליליות מגוגל היא קריטית
חשוב מאוד לטפל בצורה מיידית בתוצאות חיפוש שליליות משום שכל יום שעובר מקבע את המצב יותר והופך אותו לקשה יותר להיפוך ואסביר:
- תוצאות שליליות מושכות יותר מחיוביות ולכן כשיש תוצאה כזו בעמוד הראשון אנשים נוטים להקליק עליה יותר באופן יחסי לעומת תוצאות חיוביות באותו מיקום. זה גורם לגוגל לחשוב כי מדובר בתוכן רלוונטי יותר (CTR – אחוז הקלקה גבוה יותר משמעותית) ולכן גוגל דוחף את התוצאה גבוה יותר או מקבע אותה במקום גבוה.
- אנשים רואים כותרת שלילית או אמירה בעייתית על אדם או על מותג ואז הם מתחילים לחפש את שם האדם או שם המותג בצירוף הביטוי השלילי. אם המון אנשים עושים זאת גוגל מכניסה לאלגוריתם בהשלמה אוטמטית את החיפוש הזה וגם ל"חיפושים רלוונטיים נוספים" בתחתית דף התוצאות. הרבה יותר קשה לטפל, אם בכלל אפשרי בהסרת ביטוי שלילי מתוצאות חיפוש נוספות או מהשלמה אוטמטית וזה הרבה פחות נעים להתחיל להקליד בגוגל את השם של האדם או החברה ולראות שגוגל מציעה לך להשלים אותם עם כינויים קשים.
- אגרגטורים של תוכן – כאלו שהולכים ואוספים תוכן על נושא מסוים כמו CHATGPT או עורכי תוכן בויקיפדיה, מנסים לאסוף תוכן ממספר מקורות אמינים על נושא מסוים כדי לשקף תמונה רחבה. אם במיקומים הגבוהים בגוגל יופיעו אתרים אמינים עם פרסומים שליליים הם ישמשו בסיס לתוכן שלילי שיופיע אחר כך במקומות נוספים ברשת.
לסיכום – חשוב מאוד לטפל בהקדם בתוצאות חיפוש שליליות בגוגל. העדיפות היא לבנות מלכתחילה מוניטין חיובי כפי שהסברתי בהתחלה, אך אם אנו כבר לא בשלב המניעה אלא בשלב ההתמודדות אז יש לעשות זאת בהתאם להנחיות לעיל. במידה ויש צורך בעזרה מקצועית בנושא אז אפשר לפנות אלי ואנסה לסייע.