אני מקדם אתרים משנת 2005, אז יש לי פרספקטיבה מסוימת על השוק ועל ההשכלה של הלקוחות בתחום ואיך הדברים משתנים. האמת שציפיתי שעם כל העניין של הבינה המלאכותית נראה שינוי חד לכיוון אך השינוי הרבה פחות מורגש ממה שפציתי וכך גם השאלות של  הלקוחות הפוטנציאלים. אז מה מעניין בעלי עסקים או מה הם רוצים לדעת על התחום שלנו נכון ל2023?

  1. מה זה קידום אתרים אורגני ומה ההבדל בינו לבין קידום ממומן?
    קידום אתרים אורגני הוא מכלול הפעילויות שאנחנו עושים כדי לגרום לגוגל לדרג אתר או דף מסויים גבוה לביטויים שחשובים לאותו אתר על מנת להביא יותר אנשים שמחפשים את הביטוי אל אותו אתר או דף.
    בעוד שקידום ממומן מכוון להביא לידים בטווח הזמן המיידי כדי לבצע תהליך מכירות אגרסיבי יותר, קידום אורגני מכוון לבניית נכס אסטרטגי ממותג ומניב שיאפשר להביא אליכם את הלקוחות הבשלים יותר כדי שתוכלו למכור להם בפחות מאמץ.
    ישנן אסטרטגיות שיווק באינטרנט שונות ולכן חשוב לברר מה המטרה שלכם ואילו כלים נכונים עבורכם לפני שאתם מתחייבים לתהליך קידום אתרים אורגני שהוא תהליך שלוקח לא מעט זמן.
  2. האם גוגל מתגמלים או מענישים אתרים או חברות מסוימות?
    בגדול גוגל רוצים להגיש לגולשים שלהם את התוכן הרלוונטי ביותר ולכן הם לא אוהבים כשעושים להם מניפולציות או כל מיני משחקים שמטרתם להציג תוכן שהוא פחות רלוונטי כך שיופיע גבוה יותר. אלא אם מדובר במקרים חריגים מאוד אז גוגל לא הולכת ומענישה באופן אקטיבי אתרים. יש הרואים בעדכונים של גוגל מפעם לפעם סוג של עונש שפוגע באתרים שלהם. אך אם אתם עובדים עם חברת קידום אתרים מקצועית סביר להניח שלא נפגעתם וגם לא תפגעו מעדכונים אלו.
  3. איך קידום אתרים אורגני עובד?
    אז כאן שוב חייבים לזכור כי גוגל רוצים להציג לגולש את התוצאה הרלוונטית ביותר עבורו וכיצד הם קובעים מהי התוצאה הרלוונטית ביותר ממיליוני האתרים שיכולים להיות רלוונטים? על פי מדדים שונים כמו האיכות של האתר, ההבנה של גוגל באילו נושאים האתר עוסק או עבור אילו נושאים או ביטויים הוא רלוונטי וכולי. בבסיס של האלגוריתם יושבים עקרונות בסיסיים מאוד כמו איכות וכמות התוכן לביטויים שונים, ביצועי האתר, הקישורים שמקשרים לאתר ועוד.
  4. כמה זמן לוקח עד שרואים תוצאות בקידום אתרים אורגני?
    אני אוהב לתאם ציפיות עם לקוחות שלי לשנה קדימה, עם זאת ניתן לראות תוצאות ראשוניות כבר אחרי ארבעה או שישה חודשים, מאוד תלוי בתחרות של הנישה ובשיתוף הפעולה של הלקוח או ספקי המשנה שלו בכל הקשור לתיקון של בעיות טכניות באתר, יצירת תוכן רלוונטי וכדומה.
  5. מה יותר יעיל – קידום אתרים אורגני או פרסום ממומן בגוגל ואולי גוגל ביזנס?
    זו שאלה מורכבת, מחקרים לאורך כל השנים מראים שקידום אורגני בטווח הארוך יהיה יעיל יותר ויביא לידים יותר איכותיים לעומת ההשקעה שנדרשה. היתרון של ממומן הוא בתוצאות המיידיות שלו, אם כי בפעמים רבות הלידים פחות איכותיים. גוגל מיי ביזנס הוא כלי מצוין לעסקים שעובדים לוקאלית ויודעים לעשות בו שימוש נכון עם תמונות, המלצות וכולי.
    כמובן שתמיד מומלץ לשלב את שלושתם אך עם התקציב אינו מאפשר אני תמיד ממליץ ללכת על קידום אורגני לטווח ארוך (בהנחה וזה נכון לאסטרטגיה השיווקית של העסק) ולתמוך במהלך עם גוגל מיי ביזנס.
  6. האם כדאי לעשות קידום אתרים בעצמי או לקחת איש מקצוע?
    כמו דברים רבים בחיים, בהחלט אפשר ללמוד לבד ולעשות זאת בעצמכם. הקושי העיקרי הוא ההתמדה בעבודה השחורה שלא רואים ממנה תוצאות מיידיות. זה מה שגורם למרבית בעלי העסקים להפסיק ולעבור לעשות ממומן, בהנחה והם עשו את הקידום בצורה מקצועית. תלוי כמה המאמץ חשוב ועיקרי לעסק שלכם – גם כאן בדברים החשובים יותר בחיים אנחנו נעזרים ולוקחים איש מקצוע שיסייע לנו בתהליך ויבטיח לנו הצלחה גדולה יותר.
  7. כמה עולים שירותי קידום אתרים?
    המרכיב המרכזי שגוזר את העלות הוא התחרות ועד כמה קשה או קל לדרג את האתר לביטויים הרצויים. באופן כללי ניתן לומר כי קידום בישראל בנישה לא תחרותית מדי ינוע בין אלפיים חמש מאות שקלים בחודש + מע"מ בחודש לכארבע אלף שקל בחודש + מע"מ בחודש. אך כדי לקבוע את התקציב המדויק צריך כאמור לבצע מחקר מקדים הן של המתחרים והן לגבי מצב האתר עצמו. וחשוב כמו שציינתי קודם להיערך לתקופה של כשנה לערך.
  8. האם אתר ידידותי למובייל עוזר?
    ודאי, ככל שהאתר יותר ידידותי למשתמש – בין אם הוא מותאם למובייל או נבנה למובייל, נטען מהר, לא סובל מבעיות אבטחה, בעיות ניווט או בעיות אחרות כך גוגל יתעדפו אותו. אמנם המשקל של פרמטר זה בקידום הכולל של האתר הוא לא גבוה במיוחד אך לכל פרמטר יש את התרומה שלו לתהליך הכללי.
  9. האם קידום האתר ברשתות חברתיות עוזר בתהליך הקידום האורגני?
    התשובה כאן היא מורכבת מעט, משום שמצד אחד אין השפעה ישירה של אזכורים, פוסטים, קישורים מרשתות חברתיות כמו טיק טוק או אינסטגרם על מיקום האתר בגוגל. אך מצד שני ככל שיש יותר אזכורים איכותיים של המותג ברשת, כולל ברשתות חברתיות, כך גוגל רואה במותג משהו רציני יותר ויש האומרים שמתגמלת אותו בעקיפין בדירוג שלו במנועי חיפוש.
  10. מה זה מחקר מילים או ביטויים?
    מחקר מילים או ביטויים הוא תהליך שבו אנו בודקים אילו ביטויים שאנשים מחפשים בגוגל יכולים להיות רלוונטים יותר לאתר. כלומר מה הלקוחות הפוטנציאלים של בית העסק מחפשים בגוגל? כמובן שככל שהביטוי רלוונטי ומדויק יותר בצורך שלהם כלפי הפתרון שמציג בית העסק וככל שנפח החיפושים גבוה יותר (כלומר שיש יותר אנשים שמחפשים את הביטוי) כך הביטוי הופך לחשוב ומשמעותי יותר עבורנו בתהליך הקידום האורגני של האתר בגוגל.
  11. האם יש חשיבות לבניית קישורים לאתר?
    ודאי. גוגל ביססה את עצמה בשנים הראשונות כמנוע החיפוש הרלוונטי יותר כיוון שדירגה אתרים על בסיס הקישורים שמפנים אליהם ולא על פי מה שהם כתבו באתר בלבד. עם זאת, עם השנים והמניפולציות, המשקל של פרמטר זה ירד. עדיין יש לו חשיבות רבה, אך פחותה בהשוואה לעבר. גוגל מבחינתה היתה רוצה לדרג אתרים לפי הרלוונטיות שלהם לגולש כמו שהיא מציגה סרטונים למשתמשי יוטיוב, אך מכיוון שאין ברשותה מידע על כל הרשת ועל כלל התנהגות הגולשים בה היא נאלצת להסתמך על קישורים.
  12. מדוע המתחרים שלי ממוקמים מעלי בגוגל?
    משום שגוגל רואה בדף שלהם רלוונטי יותר עבור הגולשים שמחפשים את אותו ביטוי. כיצד נוכל לשנות מצב זה? בדיוק על ידי הפעולות שציינתי לעיל הכלולות בתהליך הקידום האורגני של הדף בגוגל.
  13. האם המלצות יכולות לסייע בקידום האתר?
    גם כאן לא בצורה ישירה אך בהחלט שיותר המלצות חיוביות, במיוחד אם הן דרך גוגל מיי ביזנס שמשולב אל תוך האתר יכולות לסייע הן בהקלקות אל תוך האתר, בהגדלת המעורבות של הגולשים עם האתר ובהצגת האתר כחלק ממותג רציני שיש ברשותו גם גוגל מיי ביזנס פעיל ואיכותי.

למצות פוטנציאל מהאתר:

נמאס לכם מחברות קידום אורגני עם אנשי מכירות תותחים, שמוכרים לכם בעיקר הבטחות ולא תוצאות? אני מזמין אתכם לחוות חווית קידום מקצועית באמצעות השיטה שבה אני מלווה עסקים מרוצים ב 17 השנים האחרונות. לפגישת ייעוץ ראשונית =>