המושג אתר חדש יכול לבלבל ולכן חשוב לי לדייק אותו – כאשר מדברים על קידום אתר חדש, הכוונה לקידום דומיין חדש. כלומר דומיין שנרכש לא מזמן ויש לקדם אותו. קידום של אתר עם עיצוב חדש – כלומר אתר שנבנה מחדש על אותו דומיין – הוא דומה לקידום של אתר ותיק (משום שהדומיין ותיק) כל עוד נעשה מעבר תקין ומקצועי מבחינת SEO בין האתר הישן לחדש כדי למנוע התרסקות או נפילה בגוגל. במאמר זה אסביר את ההבדלים העיקריים בין קידום אתר חדש במובן של דומיין חדש לעומת קידום אתר ותיק או לחלופין רכישת דומיין ותיק, בניית אתר עליו ואז קידום אותו אתר.
היתרונות של אתר ותיק
אתר היושב על דומיין ישן הוא קל יותר לקידום מאשר דומיין חדש, מהסיבה שהוא יותר אמין בעיני גוגל – גוגל מכיר אותו לא מעט שנים, יודע לשייך אותו פחות או יותר לנישה מסוימת. סביר להניח כי לאתר נבנו גם קישורים לאורך השנים, מה שחיזק את הסמכות והאמינות שלו בעיני גוגל (כל קישור עבור גוגל הוא כמו הצבעת אמון מאתרים אחרים). לכן כשאנחנו מגיעים לקדם אתר עם ותק יותר קל לנו, כל עוד אנחנו "מסבירים" לגוגל מדוע אחרי כל אותן שנים לפתע הוא מקבל בוסט חזק כל כך במיקומים, כדי שהתהליך יראה טבעי. זו הסיבה מדוע כל מומחה לקידום אתרים יעדיף לרכוש דומיין ישן וותיק ולבנות עליו את האתר שהוא רוצה לקדם וכך להרוויח את כל הותק והמוניטין של הדומיין במקום להתחיל מאפס.
אז למה בעצם לקדם אתר חדש?
ישנם מקרים בהם לא ניתן לעשות שימוש בדומיין ישן – לדוגמא חברה חדשה שמעלה אתר לאוויר ומעוניינת להיות מותג בתחומה. חברה שכזו אינה יכולה לרכוש דומיין ישן עם שם שאינו קשור לשם החברה ולבנות עליו אתר. במקרה זה היא תצטרך לרכוש דומיין חדש "מהניילון" ולהתחיל לעבוד איתו. באופן דומה חברה שעבדה עם חברות קידום אורגני שפגעו בדומיין שלה בצורה חריגה על ידי בניית קישורים בעיתיים במיוחד עלולה להעדיף מחדש עם דומיין חדש מאשר לנסות לשקם דומיין שנפגע קשות בגוגל.
הבעיה עם קידום אתר חדש
הבעיה בקידום דומיין חדש בגוגל היא בניית הסמכות הראשונית שלו, בעבר גוגל היה מכניס אתרים למה שנקרא SAND BOX – ארגז החול. כלומר תקופת דגירה שבה הוא רוצה לוודא שלא מדובר באתרי ספאם או אתרים שאינם מספקים תועלת. גם כיום ישנם מקרים שאתרים מוכנסים לארגז חול שכזה. ישנן שיטות שונות להתמודד עם הבעיה אך מה שחשוב הוא העקביות שבקידום. אפרט כאן דוגמא לשיטת עבודה שכזו, אך כל וריאציה שלה תהיה מספיק טובה:
- שבוע ראשון – השקת אתר ונכסים חברתיים (פרופיל פייסבוק, טוויטר, יוטיוב וכדומה)
- שבוע שני – פרסום האתר וקישורים אליו בנכסים החברתיים
- שבוע שלישי – קישור ראשון לאתר ושניים לנכסים החברתיים
- שבוע רביעי – שני קישורים לאתר ושניים לנכסים חברתיים
- שבוע חמישי – שני קישורים לאתר ושניים לנכסים חברתיים
- שבוע שישי – שני קישורים לאתר ושניים לנכסים חברתיים
- שבוע שביעי – שלושה עד חמישה קישורים לאתר
- שבוע שמיני – שלושה עד חמישה קישורים לאתר
- שבוע תשיעי – קישור עד שניים לאתר
- שבוע עשירי – קישור עד שניים לאתר
- שבוע 11 – קישור עד שניים לאתר
- שבוע 12 – פרסום סיגנלים חברתיים וקישור לאתר
במידה והאתר עדיין לא מאונדקס ומופיע במיקומים גבוהים חזרו על שבועות 7-12 עד שזה יקרה. יש גישות שאומרות כי לא בריא לבנות יותר מ3 קישורים בחודש לאתר חדש, במיוחד אם הוא לא בנישה תחרותית אז השתמשו בהצעה בשיקול דעת. חשוב לזכור כי קישורים ללא מבנה אתר נכון ומספיק תוכן איכותי עלולים לגרום יותר נזק מתועלת. אתם רוצים לדמות ולהאיץ תהליך שנראה טבעי ולא ליצור מניפולציה שנראית מלאכותית ומקפיצה לגוגל את כל הנורות האדומות. בהצלחה!