אם אתם בעלי אתר שהתחיל קידום בגוגל או לחלופין מקדם אתרים מקצועי שמעוניין לבדוק כיצד הלקוחות שלו מתקדמים אז מאוד רלוונטי עבורכם לבדוק כיצד האתר שאתם מקדמים זז בגוגל בהתאם לביטויים שמעניינים אתכם. כמובן שבמקרים רבים גם מעקב אחרי המתחרים שלכם יכול להיות מועיל הן בהבנת מאמצי הקידום האורגני שלהם והן בהבנת האיום שהם מהווים על האתר שלכם בגוגל.

בדיקת מיקומים בגוגל אורגני

  1. הדרך הידנית – הדרך הידנית היא כמו שהיינו עובדים לפני מספר שנים והיא אולי הדרך המדויקת ביותר משום שאתם רואים בזמן אמת מה שהגולש רואה. חשוב לפתוח את גוגל בדפדפן שאינכם משתמשים בו תדיר ובוודאי שלא כרום כדי למנוע מגוגל מלהציג לכם תוצאות המתבססות על היסטורית החיפוש שלכם.
    אפשר להשתמש בפיירפוקס או אדג' או כל דפדפן אחר שאינכם משתמשים בו פרט לפעולה זו. חשוב לא להיות מחובר לאף חשבון ולא להקליק על שום אתר בתוצאות כדי לא ליצור הטייה בהמשך. אתם מזינים את הביטוי הנדרש בגוגל ובעזרת CTRL + F מחפשים את הדומיין שלכם דף אחר דף
  2. הדרך החכמה – הדרך החכמה היא להתקין גוגל סרץ קונסול באתר שלכם. אמנם לא תוכלו לקבל שם מידע על מתחרים והמידע לא מדויק ב100% אך תוכלו לראות את כל המיקומים של הביטויים בהם אתם מופיעים בקלות.
  3. הדרך החינמית – ישנם מספר כלים כמו https://seranking.com/ או https://www.thehoth.com/search-engine-rankings/ שמאפשרים לכם לעקוב אחרי מיקומים בהקלקת כפתור ובחינם אך כלים אלו לרוב מוגבלים למדינות מסוימות כמו ארצות הברית, אוסטרליה וכולי או לחלופין לכמות מסוימת של ביטויים ביום או בחודש בגרסה החינמית. אך אם מדובר בכמות קטנה של ביטויים אתם בהחלט יכולים להשתמש בהם.
  4. הדרך המקצועית והיקרה – הדרך המקצועית והיקרה היא להשתמש בכלים מתקדמים כגון SEMRUSH או AHREFS. מדובר אמנם בכלים יקרים יחסית אך אם אתם מקדמי אתרים מקצועיים תצטרכו אחד מהם בכל מקרה כך שעל הדרך תוכלו לעשות שימוש בפונקציונליות אל בדיקת המיקומים בגוגל. אם אתם בלעי עסקים עם אתר אחד מקודם אז אולי כדאי לשקול להתקדם לקידום אתר מקצועי ולעבוד עם עם מומה שיקח אתכם כל הדרך אל מקום ראשון בגוגל. הרי אם הייתם הולכים לטפס על האוורסט או לחלופין רוצים להיות מספר אחד בכל תחום שהוא, הייתם נעזרים בסיוע מקצועי.

החשיבות של בדיקת מיקומים בגוגל באופן תדיר

אם אתם עושים קידום אתרים אז אתם מבינים את החשיבות של נראות ולהיות צעד אחד לפני המתחרים. והדרך העיקרית לוודא זו היא באמצעות מדידה ושליטה במיקומים של הביטויים שלכם. השינוי במיקומים הוא יותר מרק מספר – הוא מספק תובנות חשובות לגבי אסטרטגיית הקידום שלכם ולכן חשוב לבדוק את המיקומים באופן תדיר ולבסס שיטה להסקת מסקנות אופרטיביות מהנתונים.

נראות וחשיפה למחפשים – המטרה הסופית של נוכחות מקוונת במיקומים גבוהים בגוגל היא להיראות ולהתגלות על ידי קהל היעד שלכם. ככל שהאתר מדורג גבוה יותר בגוגל, כך הוא יקבל יותר חשיפות ותנועה אורגנית. לפי מחקרים שנעשו לאחרונה על ידי גורמים שונים בתעשיה התוצאה האורגנית הראשונה בתוצאות החיפוש של גוגל מקבלת כמעט 30% מכלל ההקלקות, בעוד שהתוצאות בעמוד השני מקבלים רק 0.78%. מכאן שאתם רוצים שהאתר שלכם יהיה בטופ.

הבנת ביצועי הקידום האורגני שלכם – בדיקת מיקומים בגוגל משקפת לכם באופן תדיר משוב על עבודת הקידום שלכם ומאפשרת לכם להבין מה עובד טוב יותר ומה פחות ואילו התאמות אתם צריכים לעשות בעבודת הקידום האורגני.

ניתוח תחרותי – המיקום של האתר בגוגל מספק גם תובנות לגבי המתחרים והאם הם עוברים אתכם בכלל הביטויים או בחלקם? אילו מתחרים חזקים יותר? מה יש להם באתר או מחוצה לו שמאפשר להם להגיע למיקומים גבוהים יותר? האם ישנם מתחרים שחוו קפיצה גדולה או נפילה גדולה?

מעקב אחר ביצועי מילות מפתח – כל קידום טוב מתחיל עם מחקר מילות מפתח. אם מחר מילות המפתח שגוי אז עבודת הקידום לא תהיה אופטימלית. מעקב המיקומים בגוגל מאפשר לכם להבין אילו ביטויים נמצאים באילו מיקומים רלוונטיים והאם הביטויים האלו מתפקדים כמו שהנחתם? טוב יותר או רע יותר? בהתאם לכך תוכלו להתאים את אסטרטגיית יצירת התוכן שלכם על מנת להוציא את המירב מהאתר.

קידום אתרים מקומי – אם אתם מקדמים את אתר העסק באזור ספציפי כמו עיר או אזור מסוים אז הדירוגים לביטויים המקומיים יתנו לכם אינדיקציה עד כמה האתר מזוהה עם אותה עיר או אותו אזור.

זיהוי שינויים באלגוריתם של גוגל – גוגל מעדכנת באופן קבוע את אלגוריתם החיפוש שלה. בעוד שעדכונים מסוימים הם מינוריים, אחרים יכולים להשפיע באופן משמעותי על דירוג האתר. ניטור קבוע של המיקומים בגוגל יכול לסייע בזיהוי שינויים פתאומיים שעשויים להצביע על עדכון אלגוריתם חדש. מה שיכול לאפשר לכם לבצע התאמות בצורת קידום האתרים שלכם לפני המתחרים.

בדיקת מיקומים בגוגל היא אחת הפעולות המשמעותיות ביותר בקידום אתר. היא עוזרת לאמוד את הצלחת האתר בגוגל ומספקת תובנות על קידום האתר וביצועי מילות המפתח השונות. אם אתם עם אצבע על הדפוק אז יש לכם יתרון של תגובה מהירה על פני המתחרים שיתכן ונמצאים מאחור או מגמגמים בהקשר זה. אך מצד שני גם לבדוק כל שעה את המיקומים בגוגל זה לא אידיאלי ויכול לפגוע בפרודוקטיביות שלכם על ידי התמכרות לבדיקות במקום לביצוע הפעולות הנדרשות. לכן חשוב להבין באיזו תדירות יש לבצע בדיקת מיקומים בגוגל?

מהי התדירות המומלצת לבדיקת מיקומים בגוגל?

כפי שראינו – חשוב מאוד לבדוק באופן גבוה ורציף את מיקום האתר בגוגל ולהבין היכן הוא מדורג לכל ביטוי שאנו מקדמים עליו. אך כיצד נקבע מהי התדירות המומלצת? לפני שנעמיק בתדירות המומלצת, חייבים לקחת בחשבון את מכלול הגורמים המשפיעים על התדירות – כי לא כל המצבים זהים והתשובה משתנה בהתאם לנתונים בשטח:

  • גודל האתר: אתרים גדולים יותר עם יותר תוכן דורשים בדרך כלל ניטור בתדירות גבוהה יותר מאתרים קטנים יותר.
  • תעשייה/נישה: חלק מהענפים חווים שינויים תכופים יותר בדירוג עקב תחרות גבוהה יותר, עדכוני תוכן רבים באתרים באותה הנישה או טרנדים חדשים.
  • עונתיות: אם מדובר בעסק עונתי אז חשוב לעקוב מקרוב אחר הדירוגים לקראת עונות השיא ובמהלכן כי מחוץ לעונה אין חשיבות גדולה כל כך למיקומים.
  • תדירות שינויים באתר: אם אתם מבצעים עדכונים משמעותיים באתר או באסטרטגיית הקידום בגוגל אז תדירות גבוהה יותר של בדיקות נחוצה כדי לקבוע את ההשלכה של השינויים שעשיתם

מה אומרים מומחי קידום אתרים לגבי התדירות של בדיקת מיקומים בגוגל?

אספתי כמה דעות שקראתי ברשת על הנושא, הם לא מייצגות בהכרח את הדעות המקצועיות של הקהילה כולה אך אפשר ללמוד מהן על הלך המחשבה בנושא של מי שעובד בתחום.

  • מוז: החבר'ה במוז ממליצים לבדוק מיקומים בגוגל לפחות פעם בחודש. משום שמדובר בתדירות המאפשרת לזהות מגמות ושינויים תוך מניעת בדיקות אובססיביות ולא מועילות של האתר. זה גם מה שמקובל בדרך כלל עם מרבית הלקוחות.
  • Ahrefs: כלי שמאפשר מעקב יום יומי של המיקומים. הם מציעים לעקוב אחרי האתר כל שבועיים עד ארבעה שבועות ורואים בתדירות הזו תדירות מספקת המאפשרת איזון בין שליטה במציאות הקיימות מחד והימנעות מעומס יתר של נתונים מאידך.
  • SEMrush: המתחרים של הנ"ל ממליצים לבדוק מיקומים בגוגל כל שבועיים כדי להבין כיצד מאמצי הקידום האורגני משפיעים על התוצאות.

אז אם לסכם – בגדול שבועיים עד חודש. בקטן תלוי בגורמים שציינתי לעיל לגבי האתרף הנישה ויתר התנאים הייחודיים שלכם. לדוגמה, ייתכן שעסק קטן בנישה יציבה יצטרך לבדוק את הדירוג שלו רק פעם בחודש. לעומת זאת, אתר מסחר אלקטרוני גדול בנישה תחרותית מאוד ועונתית עשוי להפיק תועלת מניטור שבועי או אפילו יומי במהלך זמני שיא.

מה שבטוח הוא שחשוב למצוא את האיזון הנכון עבור האתר שלכם ולשמור אותו כפרקטיקה מקצועית לכל דבר. כמו שכתבתי לעיל, בעיה של עומס נתונים או אובר התעסקות במדידות במקום בביצוע עלולה ליצור תופעה של חוסר יעילות מוחלט וסטרס.

עוד עצה שאפשר לתת היא להתמקד במדידות ובהגדרות של יעדים ארוכי טווח ובהתקדמות אליהם. כך תוכלו להסיק מתוך המדידות את המגמות, במקום להסתבך בתנודות יומיות או כל מיני גליצ'ים של האלגוריתם. בדיקת מיקומים בגוגל יכולה לספק תובנות שלא יסולאו בפז, לעזור לכם להישאר לפני המתחרים ולשמור על נוכחות מקוונת חזקה בגוגל.

כלים מובילים לבדיקת מיקומים בגוגל

אז אחרי שדיברנו על החשיבות של בדיקת מיקומים בגוגל, על הדרכים השונות לעשות זאת, על התדירות שבה יש לבדוק את הנתונים, בואו נדבר על הכלים השונים העומדים לרשותכם:

  1. גוגל סרץ קונסול – כלי מנהלי האתרים של גוגל.
    יתרונות: הוא חינמי, הוא כלי של גוגל מה שנותן את המידע ממקור ראשון כביכול והנתונים הם כאילו מדויקים. הכלי גם יכול לסייע במתן תובנות על שגיאות ובעיות שקיימות באתר עבור גוגל.
    חסרונות: המידע מוגבל ל16 החודשים האחרונים ולאחר מכן נמחק. המידע חלקי ביותר וגם מגיע בדיליי של יומיים בממוצע. אין ניתוח מתחרים ישיר או תובנות השוואתיות בין האתר שלכם לאתרי המתחרים.
  2. סם ראש
    יתרונות: כלי מקיף המנסה להציע כל מה שמקדם אתרים צריך במקום אחד – מחקר מילות מפתח, ניתוח קישורים נכנסים, ניתוח טראפיק ועוד. הכלי כל הזמן מציע מידע השוואתי תחרותי כדי לנסות להבין את היריבים ולהציע לכם דרכי פעולה אפשריות מולם. הנתונים של סם ראש מתעדכנים ברמה יום יומית במטרה לספק תובנות בזמן אמת.
    חסרונות: עלות – כלי די יקר, עקומת למידה שתצטרכו לעבור בשימוש עם הכלי כדי להוציא ממנו את המירב. המידע שם מדויק בקירוב במיוחד בישראל ולכן שווה לעשות בדיקה על מה שאתם מקבלים שם.
  3. AHREFS
    יתרונות: חזק מאוד בניתוח קישורים נכנסים. זה אמנם לא מיקומים בגוגל אבל גם גורם חשוב בעבודת הקידום האורגני. לדעתי הכלי הרבה יותר נח לשימוש מסם ראש וזה יתרון גדול. גם אצלם הנתונים מתעדכנים כל יום.
    חסרונות: עלות גבוהה יחסית בדומה לסם ראש, לעיתים חסרים לא מעט נתונים של מילות מפתח. הכלי מפספס בגדול בהערכת טראפיק לאתרים משום שהוא נותן לכל ביטוי ומיקום של ביטוי הערכת יתר.
  4. מוז פרו
    יתרונות: עוד כלי שמנסה לתת מעטפת כוללת, כולל מחקר מילות מפתח, סריקת אתרים ואופטימיזציה של דפים. השירות לקוחות שלהם נחשב מהיר מאוד ומועיל במיוחד. יש להם את המוזבר – תוסף לדפדפן שמספק לכם תובנות מיידיות לגבי אתרים או תוצאות חיפוש בגוגל, סטייל SEOQUAKE.
    חסרונות: שוב העלות, המערכת מתעדכנת בתדירות נמוכה יותר ביחס למתחרים הנ"ל

יש גם שירותים אמריקאיים נוספים, ישראלים, רוסים (מיי פייבוריט) ואחרים שמספקים את השירות של בדיקת מיקומים בגוגל בקלות יחסית. בגדול מה שחשוב הוא שהכלי יהיה כמה שיותר מדויק, שיהיה לא יקר מדי ושיהיה נח לשימוש. כל היתר זה בונוס בהקשר של בדיקת מיקומים והשוואה של מגמות.

נקודה חשובה אחרונה בהקשר זה שאציע לקחת בחשבון היא היכולת למשוך את הנתונים ולהציג אותם ללקוחות שלכם במידה ואתם סוכנות לקידום אתרים ולא בעלי האתר.

מה עושים עם הנתונים ואיך נכון להוציא מהם תובנות?

  1. חשוב לבחור את המדדים הנכונים

בראש ובראשונה חשוב להגדיר את המדדים הקריטיים כמו מיקומים בגוגל ותנועה אורגנית לאתר. אפשר להתחשב במדדים נוספים אך לדעתי הם משניים כמו שיעור נטישה (באונס רייט), זמן שהייה באתר, מהירות טעינת עמודים וכולי  אחרי שהגדרתם את מדדי הבסיס תצטרכו לעקוב אחריהם כל חודש כדי לבנות את ההשוואה לזיהוי המגמות.

  1. איסוף נתונים עקבי

עקביות היא קריטית בהשוואת נתונים חודשיים. חשוב לעקוב עם אותם כלים (כלים שונים יראו דברים שונים) ונסו לעשות את ההשוואה באותו זמן בכל חודש כדי לנטרל גורמים שיכולים להשפיע על ההשוואה.

  1. איפה אתם אוספים את המידע?

האם אם אוספים אותו בגוגל שיט? אולי בפאוואר פוינט? בתוכנה שאיתה אתם עובדים למעקב אחר הנתונים? עשו שימוש בכלי הנח ביותר עבורכם.

  1. לכל מדד נסו לבחון צמיחה חודשית

מה ההפרש במדד החודש לעומת חודש קודם? חלקו את ההפרש בתוצאה של המדד חודש קודם וקבלו את הצמיחה, אם תכפילו ב100 תקבלו אחוז צמיחה.

  1. המחישו את הנתונים בעזרת כלים ויזואלים

לפעמים הסתכלות על הנתונים בצורה ויזואלית מספקת תובנות שאי אפשר לראות כל כך בהסתכלות רגילה, מספר הצעות להמחשה כזו יכולים להיות:

  • גרפים קוויים: גרף רגיל וטוב של קו הוא מצוין להצגת מגמות לאורך זמן. אפשר עבור כל מדד ליצור את הגרף שלו כדי להמחיש שיפור בביצועים מחודש לחודש.
  • תרשים עמודות: צורה אחרת להראות מגמות ושינויים בצמיחה.
  • מפות חום: מפות חום יכולות להיות שימושיות להצגת מיקומים של מילות מפתח שונות לאורך זמן משום שהצבעים במפות חום מציגות את השינוי וכך אפשר בקלות לראות טרנדים של מילות מפתח מסוימות.
  1. אם אתם כבר משלמים על כלי מקצועי אז תשתמשו בו

מרבית הכלים שציינתי בחלק קודם בתשלום הם כלים שמכילים בתוכם את האפשרויות האלו בדיוק כך שאם אתם כבר משלמים לכלים האלו עשו בהם שימוש עד הסוף ותחסכו לעצמכם את העבודה המיותרת.

  1. מכל גרף או טבלה הפיקו משמעויות לביצוע

זכרו שנתונים הם רק בסיס לפעולה וללא פעולה שתיגזר מהם אין בהם ממש תועלת. תשאלו את עצמכם כל הזמן – מה הנתונים האלו אומרים לי? מה עלי לעשות יותר או לשנות בעשייה שלי? אתם תגלו עם הזמן, אם תעבדו שיטתית, כי לא רק שהאתר שלכם משתפר במיקומים אלא שגם אתם נעשים הרבה יותר מקצועיים במיומנויות קידום האתרים שלכם.

אימות נתוני SEO: איך לוודא שהכלי שלכם אינו מפספס?

כפי שראיתם לעיל לא כל הכלים מדויקים. ישנן אי התאמות כתוצאה מהשוואת מקורות שונים ולכן חשוב מאוד לבדוק את עצמכם כדי לוודא שאין טעויות או שגיאות בנתונים. אז איך בודקים את עצמכם כמו שצריך?

    1. הצלבת נתונים – חשוב תמיד להשתמש ביותר מכלי אחד. לדוגמא גוגל סרץ קונסול ואחד הכלים בתשלום ואז ניתן לבדוק אי דיוקים או בעיות תאימות אחרות. כדי לוודא נתונים חשוב לאמת את חשבון גוגל סרץ קונסול שלכם באמצעות אחת האפשריות שמוצגות בכניסה לחשבון. יש סרטון הדרכה שעשית בנושא:

2. בדיקות ידניות
למרות שזה עשוי לקחת זמן, ביצוע בדיקות ידניות יכול להיות דרך אמינה לאמת את הנתונים שמספקים הכלים. לדוגמה, ניתן לחפש באופן ידני ורצוי בגלישה בסתר את מילות המפתח הממוקדות שלכם בגוגל ולראות אם דירוג האתר שלכם תואם לזה שדווח על ידי כלי ה-SEO שלכם.

  1. שימוש בנתוני לוג של השרת
    במקרים קיצוניים ניתן להשוות את נתוני המיקומים והערכת הטראפיק לבקשות שנשלחו לשרת (בניכוי ביקורי בוטים). הנתונים האלו יתנו לכם אינדיקציה לביקורים באתר וגם נתונים על שיעורי סריקה של הבוטים של גוגל, שגיאות וכדומה.
  2. גוגל אנליטיקס
    עוד נראה עוד נראה כמה טוב יהיה עם GA4 ללא יוניברסל ועדיין אפשר לעשות שימוש בגוגל אנליטיקס כדי לוודא את הדאטה בכלים האחרים ובראשם הסרץ קונסול או לפחות להשוות מגמות גם אם הנתונים אינם זהים.

לסיכום, בדיקה כפולה כפי שכולנו למדנו בצבא היא הכרחית. גם אם המספרים לא יהיו זהים הרי שתוכלו לעמוד על מגמות ותבניות התנהגות ולהבין האם הכלים שלכם הם באזור או בחריכה מוחלטת ואיפה (אם בכלל) הם מפספסים ואין להסתמך עליהם. על ידי הצלבת נתונים, השוואה מול GSC, ביצוע בדיקות ידניות, ניתוח לוגים של השרת וכולי תוכלו להיות בטוחים שאתם מקבלים החלטות מושכלות בהתבסס על דאטה אמיתי. בדיקת מיקומים בגוגל היא המודיעין הבסיסי וההכרחי שלכם לקבלת אותן החלטות אז ודאו שאתם עושים זאת כמו שצריך.

 

למצות פוטנציאל מהאתר:

נמאס לכם מחברות קידום אורגני עם אנשי מכירות תותחים, שמוכרים לכם בעיקר הבטחות ולא תוצאות? אני מזמין אתכם לחוות חווית קידום מקצועית באמצעות השיטה שבה אני מלווה עסקים מרוצים ב 17 השנים האחרונות. לפגישת ייעוץ ראשונית =>