בכל הקשור לקידום האתר שלכם בגוגל, במיוחד בתקופה בה ניתן לייצר כמויות גדולות של תוכן בעזרת כלים של בינה מלאכותית, ה-E-A-T (ראשי תיבות באנגלית של מומחיות, סמכותיות ואמינות) של גוגל הפכו למרכיב חשוב בהשגת דירוג גבוה. בעוד שגוגל אינו מקצה לאתר כלשהו ציון E-A-T ישירות, ההנחיות של גוגל מדגישות את החשיבות של הגורמים הללו בדירוג, במיוחד עבור אתרי בנישות של "הכסף שלך או החיים שלך" (YMYL). בסקירות מוצרים לגוגל יש הנחיות אפילו יותר דרקוניות והן דורשות לספר על החוויה בגוף ראשון ועוד. מאמר זה נועד להסביר מה זה EAT, כיצד משתמשים בו נכון ומיישמים אותו כך שהוא יסייע לדירוג האתר שלכם בגוגל.

מה זה EAT?

קודם כל בואו נבין את המרכיבים של הביטוי וראשי התיבות שהוא מייצג:

  • מומחיות: רמת הידע והמיומנות שמציג כותב התוכן בנושא ספציפי.
  •  סמכותיות: האמינות והמוניטין של כותב התוכן ושל האתר המפרסם את התוכן.
  •  מהימנות: הדיוק והאמינות של המידע, כמו גם אבטחת האתר ושקיפותו.

איך משפרים את הE-A-T של האתר?

כדי לשפר את ה-E-A-T של האתר שלכם יש להתמקד בשיפור הקריטריונים הבאים שאציג. אלו כאמור אינם קריטריונים שהם חלק מהאלגוריתם של גוגל, אך הם בהחלט יכולים לתת לכם רעיונות מה גוגל והעובדים בגוגל שעושים בדיקות אנושיות ידניות, כשהבוטים מרימים להם דגל אדום, בודקים ולמה עליכם לדאוג.

  1. בניית קישורים נכנסים באיכות גבוהה: E-A-T קשור קשר הדוק לאיכות ולכמות של קישורים שנכנסים לאתר וחשוב שאלו יהיו קישורים ממקורות מוסמכים. זו הסיבה שאני תמיד טוען כי בשונה מיתר ערוצי הפרסום ברשת, בקידום אורגני אפשר ממש לעשות נזק עם קישורים לא נכונים. קישורים נכנסים באיכות גבוהה מהווים הצבעת אמון מצד הרשת על האתר בכללות ועל התוכן המקודם בפרט.
  2. עדכנו תוכן באופן קבוע: שמירה על עדכניות התוכן, במיוחד לנושאים של YMYL כמו ייעוץ רפואי או ייעוץ פיננסי, חיונית לחזיקו ה E-A-T שלכם. אם אתם מציגים באתר הנחיות קורונה מהגל השני או סקירת שוק ההון עדכנית שנכתבה ב2020 אז כנראה שיש בעיה. ודאו שהתוכן מדויק, רלוונטי ומעודכן באופן עקבי.
  3. השוו עובדות וצטטו מקורות אמינים: אם התוכן שלכם ממליץ לא להתחסן, בזמן שמרבית המומחים חושבים אחרת אז כנראה יש בעיה – ודאו שהעובדות תואמות לקונצנזוס שנקבע בתחומם שלכם. תמיד כדאי להפנות או לציין מחקרים, אם אתם יכולים לבשש את האמירות שלכם על אתרים אמינים, בהנחה כמובן וזה מתאים לנישה שלכם.
  4. כמה שיותר ביקורות מקוונות חיוביות: על גוגל ביזנס דיברנו לא אחת וגם על החיבור שלו לאתר לשם קידום העסק בגוגל. אתם רוצים להשיג ביקורות מקוונות חיוביות רבות שמצביעות עליכם כמומחים ואתם רוצים לחבר את הגוגל ביזנס לאתר שלכם עם סכמה או בכל דרך אחרת. אם יש לכם אפשרות גם להשיג ביקורות חיוביות באתרים אחרים שרלוונטים לנישה שלכם כמו דאנס 100, מדרג או זאפ, הרי זה משובח ובהחלט שמסייע לשפר את האמון והסמכות של האתר שלך. רק ודאו כי הדירוגים מופיעים באתר שלכם ואפשר כמובן גם להוסיף תמונות של המלצות מוואטסאפ או כל אמצעי אחר.
  5. שיתוף פעולה עם מומחים בתעשייה: גיוס או שיתוף פעולה עם מומחים בתחום שלכם יכול לשפר מאוד את ה-E-A-T של התוכן שלכם, במיוחד עבור נושאי YMYL. בהרבה מהתחומים האלו מחפשים גם חותמת איכות באתר כמו דאנס 100 או דומיו. לנושאים שאינם YMYL, ניתן לקדם שיתוף פעולה עם אנשים עם ניסיון מוכח בתעשייה או מוניטין חזק של יצירת תוכן באיכות גבוהה. הרעיון הוא שמדובר באנשים או חברות שיש על השם שלהם נפח חיפוש בגוגל.
  6. הציגו אישורים ותעודות מקצועיות: תשקיעו בדף אודות שלכם ותפוצצו שם כל דבר מקצועי שמראה לע המומחיות שלכם או של החברה שלכם – אישורים, תעודות מקצועיות, כישורים, הישגים הכרה שאתם או החברה שלכם זוכים לה בתעשייה. אם יש לכם צוות של עובדים אז זה נכון גם לתיאור של הצוות. כמובן שיש לעשות שימוש בסכימה כדי לחזק בעיני גוגל את המידע הזה. אפשר להוסיף מידע אישי שהופך אתכם לאנושיים יותר אך המקצועי הוא החשוב במקרה זה.
  7. ספקו כמה שיותר מידע "פיזי" והנגישו אותו: חשוב מאוד לפרסם באתר פרטי יצירת קשר וכתובת. לדעתי גם בפוטר וגם בדף האודות כדי להראות שמדובר בעסק אמיתי העומד לרשות הלקוחות שלו. זהו אולי המרכיב החשוב ביותר בEAT: הצגת כתובת, מספר טלפון, כתובת דוא"ל ומי עומד מאחורי הטלפון – תמונה ופרטים יכולה לשפר מאוד את מהימנות האתר. מן הסתם רצוי שהאתר שלכם יהיה מוגן בתעודת SSL.
  8. ערך בויקיפדיה אם אין לכם עבר שלילי: מדרגי איכות אנושיים של גוגל משתמשים בוויקיפדיה כדי להעריך את המוניטין של אתר אינטרנט. אם יש לכם בעיה של מוניטין ברשת אז ויקיפדיה יכולה להיות חרב פיפיות כי בערך עליכם יזכירו גם את האזכורים השלילים והדף הזה הולך להופיע גבוה על השם שלכם. אך אם אין בעיה כזו אז ערך בויקפדיה עם קישור לאתר שלכם זה דבר רצוי במידה ואפשרי.
  9. תקשורת: בשונה מהתקופה שלפני 10 או 15 שנים שבה להשיג קישור מפורטלים גדולים בישראל, היום למעט מהארץ ודה מרקר, אפשר לקנות כתבות עם קישור כמעט בכל אתר סמכותי בישראל. אז אם אין לכם את האפשרות לעשות יחסי ציבור או לגרום לתקשורת לסקר אתכם תמיד אפשר בכמה מאות שקלים להשיג קישורים כאלו שיחזקו את הסמכות הכללית של האתר.

לסיכום אפשר לומר כי הבנו את החשיבות של הצגת המומחיות, הסמכותיות והאמינות שלכם ושל האתר שלכם בעיני גוגל ובמידת הצורך גם בעיני הבודקים האנושיים שלה. ניסיתי לתת לא מעט דוגמאות ורעיונות לפעולות שיכולות לחזק את הסמכות הזו. מן הסתם הפעולות שניתן לבצע באתר שלכם הן קלות ומיידיות יותר לביצוע, בעוד שהפעולות מחוץ לאתר מורכבות יותר לביצוע. אך בנישות בתחומי הפיננסיים או הבריאות ולדעתי בעתיד הלא רחוק גם ביתר הנישות (בעיקר בגלל החדירה המהירה של תוכן AI) – אתר שירצה להצליח בגוגל יהיה חייב להקפיד על מדדים אלו.

למצות פוטנציאל מהאתר:

נמאס לכם מחברות קידום אורגני עם אנשי מכירות תותחים, שמוכרים לכם בעיקר הבטחות ולא תוצאות? אני מזמין אתכם לחוות חווית קידום מקצועית באמצעות השיטה שבה אני מלווה עסקים מרוצים ב 17 השנים האחרונות. לפגישת ייעוץ ראשונית =>