קידום אתרים אורגני בגוגל בארצות הברית זה המשחק האמיתי. בלי לזלזל בתחרות בישראל, התחרות בארצות הברית היא כמה רמות מעל. לא רק שהתחרות קשה יותר אלא גם שהאלגוריתם של גוגל אכזרי ומדויק יותר. כך שאם אתם מתכוונים לקדם אתר בגוגל קום אתם חייבים להיות מאוד ממוקדים וחדים בפעולות שלכם כדי להצליח להשיג בתקציב סביר את המקומות הגבוהים בביטויים תחרותיים. זה לא שאי אפשר פשוט לטעון מלא תוכן מChatGPT על דומיין ישן, להכניס קישורים ולבדוק לאילו ביטויים האתר מגיב, אבל אם מדובר במותג מבוסס או באתר שאמור להיבנות להיות מותג בתחומו תצטרכו להיות קצת יותר מתוחכמים ומדויקים בפעולות שלכם.
גם קידום אתרים בארצות הברית מתחיל במחקר מילות מפתח
אם בעברית מחקר מילות המפתח מהווה את הבסיס להצלחה ואמור להיות היסודות שעליהם נבנה המגדל כולו החל משלד האתר ועד לתוכן, לביטויים ולבניית הקישורים, הרי שבאנגלית מדובר בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות – נפח החיפוש העצום כמו גם מגוון הכלים הרחב למחקר מילים הופך את התהליך הזה למשהו שהוא בין מקצועיות שיטתית לאומנות. ישנם מקדמי אתרים בגוגל שישבעו כי הם מצליחים להביא מלא טראפיק על ביטויים שהכלים השונים נותנים להם נפח חיפוש אפסי מה שהופך אותם לכאלו עם תחרות יחסית נמוכה. יש כאלו שישבעו שריכזו המאמץ בקבוצה של עד 5 ביטויים מצליחה להביא להם כמויות טראפיק אורגני ממוקד שהם מעולם לא חלמו עליהם. מה שבטוח הוא שמחקר מילים צריך להיעשות במקצועיות, דקדקנות ובהמון סבלנות כדי לנסות ולאתר את ההזדמנויות האמיתיות, פעם היינו קוראים להן פירות שתלויים נמוך, היום כבר שום דבר אינו נמוך אך כן יש מציאות שלפעמים פחות שמים אליהם לב. לדוגמא אתר ריוויוס גדול עושה "שק קמח" על דגמים חדשים של נעלי מותגים מה שמייצר לו המון טראפיק עם היציאה שלהם לשוק כשהתחרות עדיין מינימלית. מה גם שלאחר שהתבסס במקומות הגבוהים קשה להזיז אותו משם.
בניית קישורים מושכלת ומקצועית היא תנאי הכרחי להצלחה
אם בעברית אפשר לזייף קצת עם קישורים, להביא מפה ומשם, ברמות שונות והרוב יעבור, כל עוד אין משהו מוגזם או חריג במיוחד, הרי שבאנגלית צריכים להיות הרבה יותר מדויקים – קישורים מהנישה, קישורים איכותיים. פיזור של אנקור טקסט בצורה טבעית, חלוקה נכונה של הדפים אליהם מקשרים באתר ועוד. עדיין קיים הויכוח האם ניתן לדרג אתר ללא קניית קישורים (או בשפה מכובסת – מאמרים מממונים)? ויש דוגמאות לכך שהדבר עדיין אפשרי בנישות מסוימות ועם המון המון תוכן, אך עדיין יש לא מעט מקדמי אתרים שעוסקים במה שנקרא SEO OUTREACH ואשכרה מנסים לפנות לבעלי אתרים כדי שיסכימו לקשר אליהם (מן הסתם בתשלום ברוב המקרים). ישנן שיטות יעילות יותר כיום ועם זאת בנישות מאוד מאוד תחרותיות צריך הכל מהכל.
איך לא הייתי מתחיל קידום אתרים בארצות הברית?
לא הייתי מתחיל קידום אתרים ללא לקוח רציני או אם מדובר באתר שלי אז ללא מודל עסקי מדויק. במרבית המקרים מודלים עסקיים של שיווק שותפים או של השכרת אתרים הם מודלים הרבה יותר קשים בכל הקשור ליצירת רווחיות כאשר מדובר בקידום אתרים באנגלית. לפני 10 שנים החיים היו יותר פשוטים (משפט של זקנים, אבל עדיין נכון). בעברית ישנם תחומים שעדיין משתלם למכור בהם לידים או להשכיר לחברות אחרות. באנגלית מהרבה סיבות ובראשן T-A-E ( Expertise, Authority and Trust) המודלים הללו פחות משתלמים אם אתם בתחילת דרככם. אם אתם מקצוענים שיודעים מה הם עושים אז לכו על זה בכל הכוח.
לסיכום – קידום אתרים בארצות הברית זה כיף לא נורמלי, אתגר מדהים וגם מתגמל במיוחד אם יודעים לעשות אותו נכון. יצא ויוצא לי לקדם אתרים לחברות אמריקאיות ולישראלים שגרים בחו"ל ומפעילים שם עסקים עם נוכחות דיגיטלית אבל אני הכי אוהב לקדם אתרים של סטארט אפים וחברות טכנולוגיה ישראליות ולמתג אותן כמומחיות ידע בתחומן ומובילות שוק בגוגל. זה התרומה הקטנה שלי לאומת הסטראט אפ.